Bomen herplanten buitengebied West Betuwe

Bomen herplanten buitengebied West Betuwe

8 januari 2020

De gemeente West Betuwe herplant ongeveer 300 bomen in buitengebied van Buurmalsen, Enspijk, Herwijnen, Rhenoy en Vuren. Het gaat om verschillende boomsoorten, zoals populieren, lindes, iepen en elzen. De klus duurt tot begin februari.

De bomen komen aan de Detsteeg, Boutenstijnseweg, Hoevenseweg, Kooiweg, Beschuinse, Achterdijk, Kerkweg en Hennisdijk. Daarvoor gebruiken we de gemeentelijke bermen in het buitengebied. We houden rekening met kabels, leidingen, inritten en lantaarnpalen. Avri voert het werk in opdracht van de gemeente uit. Naar verwachting is het werk begin februari klaar. Dat is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Periodiek controleren
De gemeente is verantwoordelijk voor de bomen in de openbare ruimte. Periodiek controleren wij de gezondheid en veiligheid. Bij de controle in 2019 bleek dat sommige bomen ziek of onveilig waren. Het was nodig om deze te kappen. Waar mogelijk herplanten we de bomen ook weer. Dat kan niet altijd op dezelfde plaats. Dit project is daar een voorbeeld van.

Goed voor de biodiversiteit
Vroeger was het gebruikelijk om dezelfde soorten bomen in één laan te planten. Het gevolg daarvan is dat ze gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Denk bijvoorbeeld aan de eikenprocessierups van afgelopen zomer. Tegenwoordig houden we meer rekening met biodiversiteit. Daarom planten we de verschillende boomsoorten in één laan. Dat voorkomt plagen en is daarmee ook beter voor natuur en inwoners.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.