Bundelen krachten voor goede zorg

Bundelen krachten voor goede zorg

3 december 2020

De gemeente West Betuwe maakt heldere afspraken met externe partners. We bundelen met politie, jeugd- en jongerenwerk, woningbouw corporaties en IrisZorg de krachten voor goede zorg. Maandag is het convenant Zorg & Veiligheid getekend.

Hun probleem, ons probleem
Net als in andere gemeenten zijn in West Betuwe soms inwoners met (een opeenstapeling van) persoonlijke problemen. De oorzaken en gevolgen lopen dwars door elkaar heen. Deze zijn soms even divers als hardnekkig. Psychische klachten, een verstandelijke beperking of een verslaving. Of schulden, werkloosheid of falende maatschappelijke integratie. Of een combinatie hiervan. Soms leidt dit ook tot slachtofferschap of daderschap bij zaken als misbruik, mishandeling of ander crimineel gedrag. Dat kan weer gevaar voor de openbare orde met zich brengen. Tegelijkertijd hecht de gemeente veel waarde aan zelfredzaamheid en participatie.

Beter resultaat bij samenwerking
West Betuwe wil deze inwoners graag de juiste ondersteuning bieden. Zij moeten zoveel mogelijk op eigen kracht meedraaien in de maatschappij. Dat vraagt om samenwerken met andere partijen. Door het delen van informatie. Soms met een (plan van) aanpak helemaal gericht op de persoon waar het om gaat. Tijdig signaleren en maatwerk bieden op het zorgvlak voorkomt vervelende situaties voor de persoon en omgeving.

Waarom een convenant?
Bescherming van persoonsgegevens is erg belangrijk. De Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) bevat hiervoor duidelijke richtlijnen. Tegelijkertijd beperkt de AVG de samenwerking tussen partijen. Zij mogen alleen maar op anonieme basis informatie met elkaar delen. De kwetsbare groep inwoners waar het hier om gaat, is daar niet mee geholpen. Daarom bundelen we de krachten met een convenant. Daarin staat duidelijk op welke terreinen, wanneer en hoe we de samenwerking organiseren. Evenals hoe we de bescherming van de persoonsgegevens waarborgen.

De partners
Het convenant kwam tot stand in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en Considerati. Maandag werd Convenant Zorg & Veiligheid getekend door de gemeente West Betuwe, KleurrijkWonen, politie Oost-Nederland, team De Waarden, IrisZorg en Jeugd- en Jongerenwerk Connect2Jeugd en Mozaïek.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.