Duurzame opening bij RKSV Driel

Duurzame opening bij RKSV Driel

30 oktober 2019

Driel – Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder opende op zondag 27 oktober voetbalvereniging RKSV Driel als duurzame vereniging. Sportief Opgewekt plaatste 110 zonnepanelen en verving waar nog nodig de verlichting in de kantine en op het veld voor energiezuinige led(veld)verlichting. Door deze maatregelen is de voetbalvereniging nu zelfs helemaal stroomneutraal! Horsthuis-Tangelder: "Door het plaatsen van deze zonnepanelen treedt RKSV Driel toe tot de groep duurzame sportclubs en dragen zij bij aan onze gezamenlijke duurzaamheidsambitie. Het is een mooi voorbeeld voor andere sportclubs en uiteraard de leden van RKSV Driel."

Dankzij de verduurzaming stoot de club jaarlijks ruim 17.000 kg minder CO2 uit. Dit staat gelijk aan de CO2 opname van 870 bomen. Tijdens de opening sprak voorzitter Frans Essers over het belang van de verduurzaming voor de club: "Voor onze vereniging was deze stap een logische maar ook spannende stap. Op het gebied afval scheiden deden en doen we als vereniging al het nodige. Nu dus ook op energiegebied. Wij vinden: 'wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'. Aangezien we veel jeugdleden hebben, proberen we ook voor hun toekomst te zorgen. Deze verduurzaming kan daar een klein stapje in helpen. Natuurlijk speelt ook de financiële kant een rol. Voor de investering hadden we ook externe partijen nodig. Dat is gelukkig allemaal goed gekomen en in de toekomst gaan we hier de financiële vruchten van plukken."

RKSV Driel kijkt na de succesvolle afronding van het verduurzamingsproject alweer naar de verdere mogelijkheden van verduurzaming. Zoals het terugdringen van gas. Essers: "Met alleen het aanbrengen van deurdrangers gaan we het niet redden. De energietransitie zal de verenigingen niet onberoerd gaan laten. Dus ook onze vereniging niet."

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.