Eerste baby en eerste thuisaanvraag  in de gemeente West Betuwe
Eerste baby en eerste thuisaanvraag  in de gemeente West Betuwe

Eerste baby en eerste thuisaanvraag in de gemeente West Betuwe

9 januari 2019

Thiago is eerste baby in de gemeente West Betuwe

Begin januari vonden er twee speciale gebeurtenissen plaats in de nieuwe gemeente West Betuwe. De eerste baby werd geboren en er was voor het eerst een thuisafspraak voor het aanvragen van een rijbewijs.

Thiago Copier uit Beesd is de eerste baby die in de gemeente West Betuwe het levenslicht zag. Het was nog even spannend wie de eerste boorling in de gemeente werd. In de nacht van 3 januari werden namelijk in een tijdsbestek van tweeëneenhalf uur drie baby’s geboren. Kort na de geboorte van Thiago kwamen Guus Schuurman in Haaften en Emy Baars in Geldermalsen ter wereld.

Felicitaties van de burgemeester
Maar er kan er maar één de eerste zijn en dat is dus Thiago. De nieuwe burgemeester, Harry Keereweer, kwam de eerste inwoner en zijn ouders woensdag 9 januari thuis feliciteren. Hij bracht een kraamcadeau mee en at natuurlijk beschuit met muisjes met de trotse ouders van Thiago.

Thuisaanvragen
Kersverse ouders kunnen voortaan ook thuis aangifte doen van een geboorte. Ze hoeven daarvoor niet meer naar het gemeentehuis. Inwoners kunnen ook andere zaken thuis regelen. Het is mogelijk om een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs thuis aan te vragen en te laten bezorgen. De heer Van der Plassche uit Asperen is de eerste inwoner die gebruik maakt van de thuisaanvraagservice van de gemeente West Betuwe. Hij deed een aanvraag voor een nieuw rijbewijs. Burgemeester Harry Keereweer was 8 januari bij de aanvraag aan huis aanwezig. Namens de gemeente overhandigde hij een bos bloemen.

Geen extra kosten
Aan de thuisservice zijn in 2019 geen extra kosten aan verbonden. Het is voorlopig een proef van een jaar. Een medewerker van de gemeente komt thuis de aanvraag opnemen. De afspraak kan ook plaatsvinden op een andere locatie binnen de gemeente. De gemeente levert het aangevraagde product ook thuis of op een andere locatie in Nederland af. Dat doet de gemeente niet zelf. Hiervoor nam de gemeente het gespecialiseerde bedrijf Dynasure in de arm. Dynasure levert het aangevraagde document namens de gemeente af op vrijwel iedere gewenste locatie in Nederland. Inwoners kunne voor al deze producten ook gewoon naar het gemeentehuis in Geldermalsen komen.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Diederik Zaaijer

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.