Gemeente Buren. Geld voor innovatieve zorgprojecten

Gemeente Buren. Geld voor innovatieve zorgprojecten

18 december 2015

Gemeente Buren zoekt naar vernieuwing in de Wmo- en Jeugdzorg. Daarom reserveerde de gemeente in 2015 180.000 euro om een aantal goede ideeën uit te proberen. Lokale ondernemers, aanbieders van zorg- en welzijnsdiensten en andere geïnteresseerden konden tot half oktober 2015 een voorstel indienen.

De volgende zes projecten krijgen een bijdrage vanuit het innovatiebudget Wmo- en Jeugdzorg:

• ‘Autisme en een steunende omgeving’. Theatergroep Bint, Indigo, MEE en Welzijn Buren organiseren samen de voorstelling ‘Een indiaan in huis’. Een herkenbare en ontroerende voorstelling over autisme en de impact ervan op de nabije omgeving.
• ‘Buren in de buurt’ is een project van Welzijn Buren en MEE. Hierbij ondersteunt een zogenaamde ‘bruggenbouwer’ bij het maken en uitvoeren van een plan zodat mensen en/of gezinnen andere mensen kunnen ontmoeten en mee kunnen doen in de buurt.
• Pittige Jaren. STMR en de GGD organiseren zetten en leuke, interactieve training voor ouders van jonge kinderen op die graag ondersteuning willen bij het opvoeden. Het programma richt zich op jonge kinderen die druk, dwars, of opstandig gedrag vertonen zoals niet luisteren, boze buien, ruzie maken en over alles in discussie gaan.
• ZorgSamer van VO Coach. In dit project krijgen jongeren (12 - 18 jaar) met een ontwikkelingsstoornis ondersteuning bij het beter leren plannen en organiseren van hun dagelijks leven. Door het ondernemen van allerlei activiteiten versterken ze hun sociale vaardigheden en vergroten ze hun netwerk.
• Collectieve preventie en individuele coaching. Om voorlichtingsbijeenkomsten en andere preventieve activiteiten voor ouders en kinderen van groep 7 en 8 af te stemmen organiseert Jongerenwerk Mozaïek een overleg met de school, de politie, Iriszorg en andere relevante partners. Samen werken ze aan een gemeenschappelijke agenda. Daarnaast biedt Mozaïek coachingstrajecten aan kwetsbare jongeren die Mozaïek op straat signaleert.
• Pilot Vroegsignalering en begeleiding in voor- en vroegschool. In dit project bundelen BasisBuren en SKLM hun ervaring en expertise om peuters en kleuters met gedragsproblemen en risico’s op achterblijvende ontwikkeling zo vroeg mogelijk te signaleren en te begeleiden.

Stimulans zorgveranderingen
Sinds 1 januari hebben gemeenten nieuwe taken op het gebied van (jeugd)zorg. De Nederlandse samenleving verandert. Dat betekent dat ook de manier waarop we de zorg organiseren, moet veranderen.
Het geld dat gemeente Buren beschikbaar stelde was voor projecten die vernieuwend zijn in de zorg, die leiden tot betere zorg, gericht op het voorkomen van inzet van langdurige en dure zorg, die voorzien in een behoefte van inwoners en de zelfredzaamheid van inwoners bevorderen.

Inwoners kunnen voor meer informatie over deze projecten kijken op de website van Stib, het gebiedsteam van de gemeente Buren, www.stib.nl of contact opnemen met Diana Grudzinska,
tel. 14 0344, dgrudzinska@buren.nl

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.