Gemeente Culemborg hijst vandaag de Global Goals-vlag
Gemeente Culemborg hijst vandaag de Global Goals-vlag

Gemeente Culemborg hijst vandaag de Global Goals-vlag

30 september 2019

Vandaag is het vier jaar geleden dat de Verenigde Naties (VN) de Global Goals aannamen. De 17 doelen vormen tot 2030 een belangrijke wereldwijde agenda voor het oplossen van grote problemen in de wereld. Problemen waar mensen internationaal, nationaal én lokaal mee te maken hebben. Als Global Goals Gemeente stelt de gemeente Culemborg de Global Goals centraal bij de projecten die de gemeente in het kader van internationale ontwikkeling subsidieert. Samen met Albert Visser en Joost Rensen van Stichting Betuwe Wereldwijd hees wethouder Joost Reus daarom vanochtend op het stadskantoor de Global Goals-vlag.

Internationaal van betekenis
Wethouder Joost Reus: “In Culemborg ondersteunen we initiatieven die internationaal bijdragen aan de Global Goals. In landen die dat niet of onvoldoende op eigen kracht kunnen.” Het gaat om doelen zoals geen honger, onderwijs voor iedereen, schoon water en sanitair, duurzame consumptie en productie. Maar ook duurzaam gebruik van de zeeën of gelijke rechten voor meisjes en vrouwen. Reus: “Het is bijzonder om te zien wat wij als kleine stad kunnen betekenen op plekken hier ver vandaan.” Uitgangspunt is dat de Culemborgse samenleving zelf bij de verschillende initiatieven betrokken raakt. Reus: “Dat kan op heel veel verschillende manieren. Stichting Betuwe Wereldwijd vind ik daar een heel mooi voorbeeld van.”

Betuwe Wereldwijd
In de werkplaats aan de Goilberdingerstraat knappen Culemborgers gereedschap, naaimachines, breimachines, fietsen en computers op. Alle opgeknapte producten worden verzonden naar ontwikkelingslanden. Ze komen daar terecht bij kleine opleidingscentra of andere organisaties die zich richten op armoedebestrijding en werkgelegenheid. Albert Visser: “Ons doel is dat een ieder op de wereld - jong of oud, man of vrouw - die een beroep wil leren of uitoefenen kan beschikken over goed gereedschap.” De werkplaats draait op zo’n 40 medewerkers. Een bont gezelschap van onbetaalde en een paar betaalde krachten. Joost Rensen: “Wij vinden het belangrijk om mensen een prettige werkplek te bieden. Ook aan mensen uit onze stad die ondersteuning nodig hebben om sociaal en maatschappelijk mee te kunnen doen.”


Interesse?

Wilt u meer weten over projecten op het gebied van duurzame internationale samenwerking? Of werkt u aan een project en bent u benieuwd of uw project voor subsidie in aanmerking komt? Op www.culemborg.nl/internationale-samenwerking vindt u alle informatie.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.