GIRO D’ITALIA KLEURT GELDERLAND IN 99 DAGEN ROZE

GIRO D’ITALIA KLEURT GELDERLAND IN 99 DAGEN ROZE

29 januari 2016

GIRO D’ITALIA KLEURT GELDERLAND IN 99 DAGEN ROZE

Vandaag lanceerde de organisatie van de ‘Grande Partenza’, de start van de Giro d’Italia in Gelderland, haar 99 dagen campagne. In deze periode zal Gelderland door meer dan 1.500 activiteiten roze kleuren. Met het roze kleuren van onder meer de John Frostbrug in Arnhem en het Casino en de Mariënburg in Nijmegen en het aanbrengen van een gigantische roze racefiets bij Omnisport in Apeldoorn en een openingshandeling op Papendal werd het startsein gegeven.

Meer dan 1.500 side events
In aanloop naar de start van de Giro vinden meer dan 1.500 side events plaats in Gelderland. Ongeveer 500 evenementen worden onder initiatief van de centrale organisatie georganiseerd. Meer dan 1.000 activiteiten vinden plaats op initiatief van bedrijven of bewoners. Activiteiten die onder meer ontplooid worden zijn tachtig Piazza’s (sociale evenementen met Italiaanse buurtfeesten), zesendertig Mercato’s (speciale Italiaanse markten in samenspraak met bedrijfsleven), scholenprogramma (Italiaanse lesweek en fietsactiviteiten i.s.m. de KNWU), Start to Bike (i.s.m. NTFU). Het onderwijs in Gelderland grijpt de gelegenheid aan om een Giro Fietscampus (Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen) en Giro Experience (de samenwerkende ROC’s) in te richten.

Ambassadeurs
Giro Gelderland heeft vier bekende oud-wielrenners als ambassadeur. Vanaf het begin is Cees Priem betrokken, hij is initiator van de start van de Giro in Nederland. Vandaag werden daar Erik Breukink (2e in de Giro van 1988 en winnaar van twee etappes), Johan van der Velde (driemaal winnaar van het puntenklassement en winnaar van 3 etappes) en Jean Paul van Poppel (winnaar van vier etappes in de Giro) aan toegevoegd.

Fietstocht van Milaan naar Gelderland
Het officiële goede doel van Giro Gelderland is de Bas van de Goor Foundation. Met als doel aandacht genereren voor het sporten met Diabetes, gaan zij een bijzonder avontuur aan. In 10 dagen brengt een team onder aanvoering van de voormalig topvolleyballer de roze trui van Milaan naar Gelderland. De trui zal bij de ploegenpresentatie op 5 mei arriveren.

Officiële Toertocht op 1 mei
Op 1 mei organiseert Giro Gelderland de officiële toertocht. Deze tocht voert over verschillende afstanden langs de steden en diverse gemeenten waar een kleine week later de professionals rijden. De inschrijving voor deze toertocht opent op 3 februari.

Informatiecampagne
De Giro Gelderland zal alle geïnteresseerden via verschillende kanalen informeren. Naast de website www.girogelderland.nl en social media, zal er onder meer in samenwerking met de Persgroep een Giro Gelderland Magazine op roze papier verschijnen in een oplage van 700.000 stuks.

Eventpartners
Centraal Beheer is de eerste officiële partner van Giro Gelderland. De verzekeraar, bekend van ‘ Even Apeldoorn Bellen’ is Citypartner voor de etappe in Apeldoorn.

Wedstrijdprogramma
Het programma voor de start van de Giro d’Italia:

· 5 mei Ploegenpresentatie in Apeldoorn

· 6 mei Eerste etappe in Apeldoorn (individuele tijdrit)

· 7 mei Tweede etappe van Arnhem naar Nijmegen

· 8 mei Derde etappe van Nijmegen naar Arnhem

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.