"Groei en Bloei" gekozen als kunstroute voor Heteren

26 juni 2019

Met 55% kregen Barbara Recourt & Fons Broess van de inwoners van Overbetuwe de meeste stemmen op hun schetsontwerp “Groei en Bloei kunst route”. Zaaien, ontkiemen, groeien en bloeien, fruitteelt en het achterhalen van de dorpsidentiteit zijn de dragers van het ontwerp voor de kunstroute in Heteren.

Op 27 mei presenteerden de, door de Kunst Advies Commissie, geselecteerde kunstenaars hun schetsontwerpen. Ruim 400 inwoners brachten in de week daarna hun stem uit op hun favoriete schetsontwerp. Op basis van het advies van de Kunst Advies Commissie en de uitslag van de publieksstemmen heeft het college van B&W de voorlopige keuze gemaakt voor de “Groei en Bloei kunst route”. “Als je kijkt naar de stemmen van de inwoners sprongen er twee ontwerpen uit. Dat maakte de keuze voor het college van B&W lastig. We hebben uiteindelijk de stemmen van de inwoners het zwaarst laten wegen. Het advies van de Kunst Advies Commissie moet worden verwerkt in het definitieve ontwerp”, licht wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder toe.

De Kunst Advies Commissie geeft nog een aantal aanscherpingen mee aan de kunstenaars op weg naar het definitieve ontwerp. Kunst Advies Commissie: “Deze aanscherpingen zitten hem vooral in de inpasbaarheid binnen het plan voor Hart van Heteren en we zijn benieuwd naar de ideeën om vandalisme tegen te gaan, wit is een ‘gevoelige’ kleur in de openbare ruimte”.

De kunstroute is medio 2020 gereed.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Diederik Zaaijer

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.