KLM Open 2018 goed voor de regio

KLM Open 2018 goed voor de regio

15 november 2018

Van 13 tot en met 16 september 2018 was de 99e editie van het golfevenement KLM Open. Afgelopen jaar voor de derde keer op golfbaan The Dutch in Spijk, gemeente Lingewaal. In opdracht van de gemeente Lingewaal heeft de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) de economische impact en de toerisme aspecten van het KLM Open voor de regio van de toekomstige fusiegemeente West Betuwe (Lingewaal, Geldermalsen en Neerijnen) en gemeente Leerdam onderzocht. Daarnaast heeft de HAN een bezoekersprofiel opgesteld en een vergelijking gemaakt met de edities van 2016 en 2017. De resultaten zijn nu bekend.

Het doel van de samenwerking tussen de gemeenten en HAN is het bevorderen van de economische mogelijkheden rondom het KLM Open voor ondernemers in de regio, het bevorderen van toerisme en de gebiedspromotie van gemeente West Betuwe i.o., buurgemeente Leerdam en het rivierengebied. Het onderzoek is gedaan door HAN Sport en Bewegen, afdeling Sports Economics Research Center (SERC) volgens de methodiek van de Werkgroep Evaluatie Sport Evenementen (WESP). Hiermee worden het bezoekersprofiel van het evenement en de bestedingen in kaart gebracht. Het onderzoek dient tevens als input voor de evenementenvisie van de gemeenten.

Economische impact
De overall bijdrage van het KLM Open 2018 aan de economie van West Betuwe i.o. en Leerdam bedraagt ruim € 530.000,-. Dit bedrag is opgebouwd uit dagbestedingen door bezoekers (€ 280.000,-) en inkomsten door langer verblijf (€ 142.000,-). De netto bijdrage vanuit TIG Sports (het organisatiebureau van het KLM Open) aan de lokale economie bedraagt € 108.355,-. Verschillende ondernemers uit de regio hebben kunnen leveren aan het KLM Open of aan partners daarvan.

Toerisme
Op het gebied van toerisme heeft het KLM Open eveneens positief bijgedragen. De regio Rivierenland wordt (zeer) gewaardeerd door 42% van de bezoekers. Een kwart van de bezoekers gaf aan positiever te zijn geworden over de regio. En 41% van de bezoekers heeft de intentie om het komende jaar de regio opnieuw te bezoeken voor vrijetijdsdoeleinden. De waarde die hieraan gekoppeld kan worden is zo’n € 266.000,- tot € 485.000 Dat biedt kansen voor ondernemers in de regio.

Bezoekers
Het toernooi trok 35.000 unieke bezoekers, met in totaal 41.450 bezoeken. 92% van de bezoekers kwam uit Nederland. Zo’n 22% van de Nederlandse toeschouwers kwamen uit de provincie Noord-Holland, 20% uit Zuid-Holland, 18% uit Noord Brabant, 17% uit Gelderland en 9% uit Utrecht. Van de 8% buitenlandse bezoekers kwam het merendeel uit België en Duitsland.

De bezoekers waren gemiddeld 49 jaar oud en over het algemeen hoog opgeleid (76% HBO/WO). Het evenement trok meer mannen (72%) dan vrouwen (28%). De bezoekers gaven gemiddeld € 60,48 per persoon per dag uit (inclusief toegang tot het evenement, exclusief overnachtingen). Hiervan belandde ongeveer € 8,- per bezoeker in West Betuwe en Leerdam. De bezoekers waardeerden het KLM Open 2018 gemiddeld met een 8 als goed.

Vergelijking KLM Open 2016 en 2017
In totaal zorgde het KLM Open 2018 voor ruim een half miljoen euro extra bestedingen in de regio. Dat is bijna 175 duizend euro meer dan in 2017 en bijna gelijk aan 2016. Toen was de economische impact 541.500 euro. De gemeente Lingewaal kijkt met tevredenheid terug op de afgelopen drie jaar, waarin het KLM Open zowel economisch, alsook maatschappelijk een positieve impuls heeft gegeven aan de regio. De gemeente kijkt dan ook uit naar een eerstvolgende keer. De eerste mogelijkheid is in 2023.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.