Lege stoelen zetten aan tot nadenken over eigen rol in verkeer
Lege stoelen zetten aan tot nadenken over eigen rol in verkeer

Lege stoelen zetten aan tot nadenken over eigen rol in verkeer

30 september 2019

26 september stonden er op de Varkensmarkt in Culemborg 93 lege stoelen. Symbool voor de 93 verkeersslachtoffers die vorig jaar in Gelderland zijn gevallen. Om hen te herdenken. Maar ook omdat de gemeente Culemborg er alles aan wil doen om ervoor te zorgen dat er volgend jaar minder lege stoelen staan. Wethouder van verkeer Joost Reus: “Veilig verkeer is een van onze speerpunten. De actie van vandaag maakt je er bewust van dat iedereen in Culemborg daaraan kan bijdragen. Veilig verkeer maak je tenslotte samen.”

Stof tot nadenken
Houd jij je telefoon op de fiets netjes in je tas? Kan dat appje wachten als je achter het stuur zit? En breng je door hardrijden niet vooral anderen in gevaar? Eigen gedrag is in het verkeer bepalend. Joost Reus: “Die ene beslissing op dat ene moment kan voor iemand anders voor altijd iets wezenlijks veranderen. Daar moet je je als deelnemer aan het verkeer van bewust zijn. Elke dag weer.”

Lege stoelen in Oost-Nederland
Het project ‘lege stoelen’ is een initiatief van ROV Oost-Nederland en werd dit jaar in samenwerking met zeven gemeenten georganiseerd. In 2018 kwamen er in Oost-Nederland 142 mensen om in het verkeer. In Gelderland waren dit er 93 en in Overijssel 49.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.