Nieuwe cd van Hendrik Jan van der Heiden

Nieuwe cd van Hendrik Jan van der Heiden

3 december 2018

Van de Apeldoornse pianist Hendrik Jan van der Heiden is er een nieuwe pianocd met de titel 'Vier Jaargetijden' verschenen.

Hendrik Jan van der Heiden (1978) is geboren in Surabaya (Indonesië). Op jonge leeftijd kreeg Hendrik Jan orgellessen van Frans van Tilburg. Bij Klaas Jan Mulder ontving Hendrik Jan meer dan tien jaren pianolessen. De pianolessen van Klaas Jan Mulder waren gericht op twee dingen; techniek en interpretatie. Ook volgde hij orgellessen bij Harm Jansen en Jaap Zwart uit Hattem.

Op deze cd ontmoeten ‘twee muzikale werelden’ elkaar. Allereerst is Hendrik Jan mateloos geboeid door de ‘oude Russische pianoschool’: Shura Cherskassky, Sviatoslav Richter, Vladimir Horowitz. Anderzijds staat Hendrik Jan midden in de traditie van het zingen van geestelijke liederen en psalmen. Deze cd wil deze twee elementen met elkaar verbinden. Hendrik Jan ziet muziek maken als zijn grote passie en wonderschone gave.

Onmiskenbaar is op de cd te horen, dat Hendrik Jan hele goede herinneringen over houdt aan zijn pianodocent Klaas Jan Mulder (1930-2008). Mulder was voor Hendrik Jan een vaderfiguur, een muzikale gids, en een zeer kundig pianopedagoog.

De nieuwe cd ‘Vier Jaargetijden’ bevat twintig tracks met vier bonustracks, Lente, Zomer, Herfst en Winter. Hendrik Jan heeft de vier seizoenen in een bepaalde sfeer willen ‘karakteriseren’.

Deze cd opent met het lied ‘Heere Jezus om Uw Woord’. De Bijbel gaat open en heeft betekenis voor alle dag, maar ook voor het gehele jaar in het leven van een christen. Het programma staat af en toe ‘stil’ in een meditatief of overpeinzend moment vanuit het ‘kerkelijk’ jaar. Er zijn invloeden van de grote componisten zoals Edward Grieg, Sergei Rachmaninoff, Robert Schumann en Johannes Brahms en Claude Debussy verwerkt in de nummers.

Tevens bevat deze cd twee hele persoonlijke stukken, speciaal gemaakt voor Hanneke, de vrouw van Hendrik Jan, en zijn beide verstandelijk beperkte kinderen, Laurentien en Sebastian.

Laurentien is inmiddels een Betuwenaar, en woont in De Schutse in Kesteren.

Deze cd sluit af met het bekende Avondgebed ‘Ik ga slapen ik ben moe’ en het Oudejaarslied, met klokjes op de melodie van ‘Big Ben’.

Tegenwoordig ontvang Hendrik Jan pianolessen bij Meline Yeghoyan, directeur Pianoschool Apeldoorn.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Diederik Zaaijer

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.