Nieuwe entree voor station Geldermalsen

Nieuwe entree voor station Geldermalsen

5 april 2019

Reizigers en inwoners mogen meedenken over ontwerp

Er komen meer sporen en perrons. De huidige loopbrug bij het monumentale NS-station Geldermalsen voldoet straks niet meer. Er moet een nieuwe entree komen, een reizigerstunnel. Maar hoe moet die eruit gaan zien? Reizigers en inwoners mogen meedenken op maandag 6 mei 2019 in het gemeentehuis in Geldermalsen.

Er komt een reizigerstunnel die ondergronds de verschillende perrons met elkaar gaat verbinden. Aan beide kanten van het station mondt deze tunnel uit in een entreeportaal dat qua vormgeving past bij de uitstraling van het station en de directe omgeving.
Een leuk project waarbij vier partijen betrokken zijn:

Bureau Spoorbouwmeester
ProRail
Aannemer De Lingense Alliantie
Gemeente West Betuwe
Gezamenlijk hebben zij de randvoorwaarden geformuleerd en de financiële kaders bepaald. Daarbinnen moet het ontwerp gaan passen. Vier architecten hebben ter plaatse een uitgebreide rondleiding gekregen en zijn vervolgens op pad gestuurd met de uitdaging een passend schetsontwerp uit te werken.

Maandagavond 6 mei 2019 is het zover. Dan presenteren de vier architecten hun schetsontwerpen tijdens een pitch van elk maximaal 15 minuten. De gezamenlijke opdrachtgevers (de vier hiervoor genoemde partijen) bepalen uiteindelijk welk schetsontwerp in aanmerking komt voor verdere uitwerking tot een definitief ontwerp.

Maar……de gemeente heeft besloten haar stem over te dragen aan de inwoners en de reizigers die dagelijks vanuit Geldermalsen via het spoor hun weg vervolgen. Dus de stem van de gemeente, één van de vier, wordt bepaald door inwoners en reizigers. De andere drie partijen nemen daar kennis van maar bepalen hun eigen stem en voorkeur vooral aan de hand van bouwkundige, technische en financiële aspecten.
Inwoners en reizigers worden van harte uitgenodigd op 6 mei aanwezig te zijn. Om mee te denken en hun mening te geven (inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur). De spelregels worden tijdens de avond verder uitgelegd.

De voorkeur van het publiek blijkt aan het eind van de avond uit een te houden stemming. De andere drie partijen houden hun kruit nog even droog. Zij gaan na de avond nog enkele dagen aan de slag met de technische en financiële beoordeling. Pas daarna hakken de gezamenlijke opdrachtgevers de knoop door. De gemeente brengt daarbij als haar mening het publieksoordeel in.

Op maandag 13 mei 2019 is de bekendmaking van de definitieve keuze voor het verder uit te werken schetsontwerp van de reizigerstunnel.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Diederik Zaaijer

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.