Nieuwe Kinderburgemeester én enthousiaste Kinderraad

Nieuwe Kinderburgemeester én enthousiaste Kinderraad

18 oktober 2019

Op donderdag 17 oktober droeg Loet Aardema haar ambtsketen over aan de nieuwe Kinderburgemeester van onze stad: Santiago Saija. Dat deed Loet samen met burgemeester Gerdo van Grootheest. Santiago zit in groep 7 van de Beatrixschool. Hij is tot Kinderburgemeester gekozen door de Kinderraad. Burgemeester Gerdo van Grootheest gaf ook het startsein voor de nieuwe Kinderraad. Een enthousiaste groep kinderen die komend half jaar weer actief meedenkt.

Over de kinderburgemeester
Kinderburgemeester ben je voor een half jaar. In die tijd heeft de Kinderburgemeester allerlei taken. Denk bijvoorbeeld aan de intocht van Sinterklaas of het aanwezig zijn bij activiteiten op Kinderboerderij de Heuvel. Samen met de burgemeester is de kinderburgemeester bij dit soort gebeurtenissen belangrijk.

Over de kinderraad
Alle kinderen in Culemborg kunnen meedoen aan het programma Kinderraad van de Brede School Culemborg. Dit programma bestaat uit zeven lessen over het besturen van de stad. Kinderen die aan deze lessen meedoen kunnen daarna ook in de Kinderraad van Culemborg. Tijdens de lessen komen zij van alles te weten. Over het stadhuis, over buurtpanels, over wijkvoorstellen, de gemeenteraad en raadsvergaderingen. Ook maken zij kennis met de burgemeester en de wethouders. De Kinderraad brengt zelf een onderwerp in waarover zij willen meedenken. Andersom nodigt de gemeenteraad de Kinderraad ook uit om mee te denken over een onderwerp dat al op de agenda staat. De Kinderraad kiest na elke zeven lessen één van de kinderen als Kinderburgemeester.

Meedoen met de Kinderraad? Meld je aan op www.bsculemborg.nl.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.