Start fietsverlichtingscampagne in West Betuwe

Start fietsverlichtingscampagne in West Betuwe

4 november 2020

Op 26 oktober was er een geslaagde start in West Betuwe van de fietsverlichtingscampagne ‘AAN in het donker’. Deze campagne wijst jongeren op het gebruik van fietslampjes. Fietsers waarbij de verlichting op orde was, maken kans op een bioscoopbon. Was de verlichting kapot? Dan kregen de jongeren een gratis fietslampje en oplader mee. Wethouder Ed Goossens van de gemeente West Betuwe, de politie en BOA’s waren ook aanwezig.

Iedereen weet het: fietsen met verlichting is een stuk veiliger. Niet alleen voor de fietser, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Uit onderzoek blijkt dat goede fietsverlichting zorgt voor twintig procent minder ongevallen in het donker. Ze worden zo minder snel slachtoffer. Steeds meer mensen beseffen dat. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. De actie ‘AAN in het donker’ richt zich met name op die doelgroep. De campagne herinnert jongeren eraan om hun fietsverlichting op orde te hebben. Juist in de donkere dagen.

Waarom deze actie?
De campagne is een initiatief van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Bureau Kragten en SHIFT gedragsverandering voeren het uit. De komende maanden zijn er in Gelderland en Overijssel meer dan vijftig acties. Allerlei gemeenten doen mee. De campagne duurt tot februari 2021. Meer informatie via de Instagrampagina via AAN.in.het.donker.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.