Succesprogramma ‘(ge)Zin in Fit’ ook van start in Buren
Succesprogramma ‘(ge)Zin in Fit’ ook van start in Buren

Succesprogramma ‘(ge)Zin in Fit’ ook van start in Buren

5 januari 2019

Kinderen van 4 t/m 12 jaar met overgewicht die onder deskundige begeleiding werken aan een afwisselend beweegprogramma en met tips over voeding onder de naam ‘(ge)Zin in Fit’ bleek de afgelopen jaren een succesformule. Daarom starten begin 2019 in navolging van gemeente Neder-Betuwe ook groepen in de gemeente Buren. De ouders van de deelnemers worden er intensief bij betrokken.

Een gezonde leefstijl ontwikkel je op jonge leeftijd; dit voorkomt gezondheidsproblemen op latere leeftijd. In 2015 ontwikkelden diëtisten Andrea Gnoth en Wilma Hooft van Diëtistenpraktijk Eetstijl en Buurtsportcoach Joris Maier in opdracht van gemeente Neder-Betuwe voor kinderen en hun ouders het programma ‘(ge)Zin in Fit’. Een programma dat werkt. Daarom starten nieuwe groepen in Ochten en Dodewaard en voor het eerst ook in Lienden en Beusichem. Wethouder Daan Russchen: “Gezond en lekker eten en drinken én bewegen zijn twee belangrijke pijlers van gezondheid. In dit programma doet bovendien het hele gezin mee. Dit zorgt ervoor dat het ook op lange termijn werkt.”

Zorgvuldige begeleiding
Op een leuke manier wordt gewerkt aan een goede conditie, onder zorgvuldige begeleiding van de Neder-Betuwse en Burense buurtsportcoaches, diëtisten, jeugdverpleegkundigen en instructeurs.

Weerbaarheid en zelfvertrouwen
De deelnemer legt in de eerste bijeenkomst een test af en volgt daarna het programma van allerlei spel-, sport- en beweegactiviteiten die onder meer zijn gericht op het verbeteren van weerbaarheid en zelfvertrouwen en het vergroten van uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht.

Samenwerking met lokale sport- en beweegaanbieders
Lokale aanbieders van sport en bewegen stellen materialen en accommodaties beschikbaar. Zij zorgen ook voor de zogenoemde ‘warme overdracht’, als jongens en meisjes na het programma graag willen blijven bewegen en daarvoor naar een sportvereniging of beweegaanbieder willen gaan.

Gezond eten en een coach
Een goede conditie vraag niet alleen om regelmatig bewegen maar ook om gezond eten. Daarom geeft een diëtiste voorlichting over gezonde voeding aan de kinderen en aan hun ouders of verzorgers. De jeugdverpleegkundige ondersteunt bij overige zaken die invloed kunnen hebben op de gezondheid van de kinderen. Elk kind en het gezin heeft een eigen coach om vragen aan te stellen.

Meer informatie
- Wilma Hooft van Eetstijl, tel. 026 – 3390379. E-mail: wilma@eetstijl.nl | www.eetstijl.nl
- Joris Maier, Buurtsportcoach gemeenten Neder-Betuwe & Buren, tel: 06-48072563. E-mail joris@healthclubjulien.nl

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Diederik Zaaijer

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.