Water komt uit de kraan, toch?
Water komt uit de kraan, toch?

Water komt uit de kraan, toch?

6 februari 2019

Schoon drinkwater… dat komt gewoon uit de kraan, toch? Maar wat doe je als de drinkwatervoorziening uitvalt? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom drinkwater tijdelijk niet beschikbaar is. Denk aan een leidingbreuk of werkzaamheden, waardoor de toevoer van drinkwater tijdelijk is afgesloten. Ook kan er verontreiniging zijn geconstateerd.

Veiligheidsregio, gemeenten en drinkwaterbedrijf Vitens werken intensief samen om bij een storing voortvarend op te treden. Alles is erop gericht  de gevolgen van langdurige uitval zoveel mogelijk te beperken. Ook bij langdurige uitval van drinkwater worden noodvoorzieningen getroffen.
Zo kunnen in gemeenten tijdelijke distributiepunten voor drinkwater worden opgezet. Bij extreme situaties kan het ook zijn dat er opvanglocaties worden geregeld. Maar weet je ook wat je zelf kunt doen?

Bereid je voor…
Maar wat als het echt enkele dagen uitvalt? Heb je bijvoorbeeld wel voldoende flessen water in huis?
Gelukkig kun je zelf al veel doen om je voor te bereiden. Bij uitval water is het handig om onder andere de volgende dingen in huis te hebben:
- flessen water;
- overige drinkbare vloeistoffen (frisdrank, sappen etc);
- desinfecterende handgel;
- emmer (om bijvoorbeeld water uit een sloot te halen voor de wc)
- zorg voor voldoende water voor drie dagen (reken op vier liter per persoon per dag) en een aantal lege, schone flessen of een jerrycan;
- wanneer het drinkwaterbedrijf werkzaamheden aankondigt, kun je van tevoren uw bad of extra flessen met drinkwater vullen;
- zorg dat je een noodpakket in huis hebt. Op www.crisis.nl vind je meer informatie over dit pakket.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Diederik Zaaijer

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.