Welke trol zit in jouw hoofd?
Welke trol zit in jouw hoofd?

Welke trol zit in jouw hoofd?

15 januari 2020

Anderhalf jaar geleden waren wij op vakantie in Noorwegen waar ik deze foto van een trol maakte. In de Noorse mythologie komen trollen voor, vriendelijke reuzen uit de oertijd. Zij leefden in afgelegen bergland en grotten. Ze werden vaak als grappige wezens met lange neuzen en een korte staart omschreven.

Tegenwoordig worden ze in boeken en films vaak afgeschilderd als vijandige en domme wezens die anderen graag lastig vallen. Op internet is een trol een persoon die iets plaatst om bewust bepaalde te verwachten emotionele reacties uit te lokken, bewust verkeerde informatie te geven of zich met opzet anders voordoet. Deze trollen wil je gewoon liever niet tegen komen.

Je zou dit kunnen vergelijken met je gedachten. Per dag gaan er zo’n 50.000 – 60.000 gedachten door ons hoofd. Regelmatig zijn dit gedachten die ons waarschuwen voor gevaar. Ze willen ons helpen te overleven. Dit stamt nog uit de oertijd, toen wij moesten leven van en in de natuur en we aan allerlei gevaren werden blootgesteld. Toen was dit reëel. Dit was onze “goede” trol.

Tegenwoordig kunnen we gedachten hebben die ons willen waarschuwen voor gevaar, maar waar dit gevaar niet reëel aanwezig is. We laten ons er echter wel vaak door tegenhouden. Dit is de “slechte” trol.

De kunst is nu om de goede trol van de slechte te onderscheiden. Komt de slechte bij je voorbij? Bedank hem dan voor de waarschuwing en stuur hem terug naar zijn grot.

Welke trol zit in jouw hoofd?

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.