Wethouder overhandigt eerste toolkit ‘Werk en Mantelzorg’

Wethouder overhandigt eerste toolkit ‘Werk en Mantelzorg’

7 november 2018

Wethouder Ton van Maanen heeft op dinsdag 6 november de eerste toolkit ´Werk en Mantelzorg’ overhandigt aan Rianne Bron van firma Bron Groenvoorziening. De toolkit is ontwikkeld door Welzijn West Betuwe in het kader van de Week van de Mantelzorg. Met de toolkit geven we bedrijven en werkgevers een handreiking om mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te voeren. De toolkit versturen we in de Week van de Mantelzorg naar ruim 200 bedrijven in de toekomstige gemeente West Betuwe.

Werkgevers spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van mantelzorgers in de combinatie van werk en mantelzorg. “Iemands thuissituatie heeft veel invloed op zijn werk,” vindt ook wethouder van Maanen. “Daarom moet een werkgever aandacht hebben voor zaken als mantelzorg. De toolkit van Welzijn West Betuwe zorgt voor bewustwording bij werkgevers en helpt ze op weg.” De toolkit is een bewaarexemplaar zodat deze gebruikt of toegepast kan worden wanneer het uit komt of nodig is.

Voor werkgevers en werknemers
Welzijn West Betuwe en de drie gemeenten hopen hiermee een handzaam middel te geven om ook op de werkvloer mantelzorgers te ondersteunen. De mantelzorgconsulenten van Welzijn West Betuwe kijken graag met werkgevers mee welke hulp nodig is voor een werknemer die mantelzorg combineert met werk.

De Week van de Mantelzorg
Welzijn West Betuwe organiseert jaarlijks de Week van de Mantelzorg in de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Ook dit jaar heeft Welzijn West Betuwe van 5 t/m 10 november een uitgebreid programma. Tijdens deze week brengen we het thema mantelzorg bij diverse doelgroepen onder de aandacht. Meer informatie over het volledige programma kunt u vinden op www.weekvandemantelzorg.nl.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Diederik Zaaijer

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.