Winnaars online quiz West Betuwe

Winnaars online quiz West Betuwe

2 juni 2020

Begin mei plaatsten we een online quiz, omdat door de coronacrisis veel inwoners thuis zitten. Met deze quiz konden zij hun kennis testen over de gemeente West Betuwe. De winnaars zijn bekend. Vrijdag heeft burgemeester Servaas Stoop aan een van hen de lunchbon uitgereikt.

Aan de quiz deden een kleine 200 inwoners mee. De meeste vragen waren goed te doen. Het gemiddelde lag op ongeveer 22 goede antwoorden. Broer en zus Yannieck en Yara Bracht uit Vuren deden samen mee en hadden 28 van de 30 vragen goed. Net als de twee andere winnaars Gijsje van der Heijden uit Meteren en Marco Drijver uit Geldermalsen. Een mooie prestatie! Zij hebben alle drie een lunchbon van 25 euro gewonnen.

Burgemeester Servaas Stoop: “De horeca moest door de coronacrisis lange tijd haar deuren sluiten. Ik bewonder hun inzet en creativiteit om toch voor inkomsten te zorgen. Maandag mag de horeca weer open. Ook de nieuwe 1,5 meter samenleving vraagt veel passen en meten. Waar mogelijk kan een terras tijdelijk groter. In sommige gevallen zal dit echter letterlijk niet passen. Ik heb de winnaar als tip gegeven de lunchbon lokaal te besteden. Stap voor stap komt er meer ruimte. Dat is een mooie ontwikkeling.”

Bewoner Kasteel Neerijnen
Een van de struikelblokken in de quiz was de vraag wie de laatste bewoner van Kasteel Neerijnen was. Vrijwel iedereen gaf als antwoord Freule Julie Elise. Haar neef jonkheer Carel Lodewijk Hendrik van Vredenburch was haar enige erfgenaam. Hij heeft nog korte tijd in het kasteel gewoond, voordat hij het verkocht aan Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen.

Gemeentewapen
Nog een lastige vraag was of de leeuwen onderdeel zijn van het gemeentewapen. Zij houden het schild met het wapen van West Betuwe vast. Daarmee zijn de leeuwen geen onderdeel van het wapen. Datzelfde geldt voor de kroon op het schild.

Antwoorden
Benieuwd naar alle antwoorden op de vragen? Deze zijn te vinden op de website van de gemeente: www.westbetuwe.nl/quiz.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.