workshop vliegvissen
workshop vliegvissen

workshop vliegvissen

10 februari 2020

Cursus Vliegvissen voor beginners

Vliegvissen is de meest dynamische vorm van vissen, waarvoor goede instructie & begeleiding de sleutel naar succes is. Jij wilt dat ook leren! Dat kan nu in jouw regio!

Forelvisserij Maurik biedt voor beginnende vliegvissers een speciale vliegvis cursus aan.

Zoals bij iedere sport/ hobby worden er ook bij het vliegvissen veel specifieke termen, het zogenaamde vliegvis jargon, gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan termen als: natte vliegen, droge vliegen, streamers, buzzers, terrestrials, nimfen, emergers, leaders en tippets. Tijdens de cursus vliegvissen worden (onder andere) al deze termen besproken.

Op de markt zijn er tientallen merken vliegvishengels en vliegvisreels te krijgen, om over de verschillende typen vliegvislijnen nog maar te zwijgen. Zelfs als ervaren vaste stok, karper- of kunstaasvisser zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Tijdens de cursus vliegvissen leer je de basis verschillen en kan je gericht op zoek naar een set dat bij je past.
Tijdens de cursus zal Forelvisserij Maurik een vliegvisset aan de cursist beschikbaar stellen.

Wat neem je mee naar de cursus?
Viskleding, een (zonne)bril en pet
Goed humeur en zin om te leren
Ben je al in het bezit van een vliegvis set? Dan mag je die gewoon meenemen (oefenen met je eigen hengel is wel zo fijn)

De cursus wordt begonnen met een introductie op het gebied van materialen en een stukje theorie. Daarna wordt de basis van het werpen met de vliegvishengel aangeleerd. Uiteindelijk wordt er door de cursisten met de vliegvishengel op forel gevist.

Programma:

09.00 – 09.30 Ontvangst met koffie / thee

09.30 – 10.30 “Wat is vliegvissen” (theorie en informatie over materiaal)

10.30 – 12.30 Leren werpen (op het grasveld wordt de basis overhead worp aangeleerd)

12.30 – 13.00 Pauze ( Kleine lunch ingegrepen: koffie, thee, broodje kaas, broodje ham).

13.00 – 15.00 Vissen (onder begeleiding wordt gevist op forel)

Overig
De cursus wordt aan maximaal 5 personen gegeven, zodat er veel persoonlijke aandacht per deelnemer is. Het gebruik van alle materialen is inbegrepen. Voor hengels, reels, lijnen, leaders en vliegen wordt dus gezorgd. Deelnemers hoeven alleen vis-kleding mee te brengen. Een polariserende zonnebril en pet of hoed zijn gewenst.

Prijs

€ 65,00 per persoon op basis van 5 personen.

U hoeft niet zelf voor 5 cursisten te zorgen. Nadat u zich heeft opgegeven, ontvangt u van Forelvisserij Maurik bericht wanneer er zich 5 cursisten hebben aangemeld en wordt in onderling overleg een datum bepaald.

Deze cursus kan ook aan 3 of 2 personen of ook privé gegeven worden. De prijs hiervan wordt met u overlegt.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.