Verenigingsgegevens

St. Sebastianus Gendt

Dorpstraat 5
6691 AV Gendt

0610721068

Bezoek website

St. Sebastianus Gendt

St Sebastianus Gendt bestaat uit deze vier onderdelen;

Kidz
St. Sebastianus heeft een muzikale uitdaging voor kinderen uit de groepen 1, 2, 3 en 4 van de basisschool bij de "St. Sebastianus kidz" met muzieklessen.
De lessen worden gegeven op vrijdagavond van 17.30 uur tot 18.45uur in de Providentia. Voor kinderen die het leuk vinden om iets anders te doen bij St. Sebastianus, in plaats van muziek maken, is er ook een jeugdgilde.
Dit kan ook al vanaf de leeftijd van 4 jaar.

Jong
Bij "Jong St. Sebastianus" komen de woorden trots, gezelligheid en prestatie sterk naar voren. In 2008 is het jeugdkorps van St. Sebastianus opgericht vol met enthousiaste jeugdleden met de leeftijd tot 16 jaar. De jeugd blijft gemotiveerd door het feit dat zij mee mogen denken in de ontwikkelingen van hun eigen korps. De leden van Jong St. Sebastianus kiezen samen met hun instructeurs de muziekwerken uit die ze leuk vinden.

Show- en Marchingband
De bekende, zwarte uniformen met rode en gouden tinten zijn identificerend voor "Show- en Marchingband". Hiermee straalt St. Sebastianus een traditionele stijl uit. Het korps dat in 1499 is opgericht werd later in de revolutie een voorbeeld voor de huidige militaire korpsen. De muziekwerken zijn divers en hebben twee sterke voorkeuren; stevige marsen, maar ook bekende popsongs. Hiermee weten zij het publiek altijd te verrassen.

Gilde
Het Gilde-onderdeel heeft St. Sebastianus bestaansrecht gegeven. In de tijd van de Middeleeuwen werden Schutterijen en Schuttersgilden opgericht door burgers die vervolgens een militie vormden. Deze militie beschermde een dorp of stad tegen invallen van bijvoorbeeld rovers. Ook wist het Gilde de orde te handhaven bij oproer van de lokale bevolking of bij het ontstaan van een brand.
Waarschijnlijk Is 1499 het "Schuttersgilde St. Sebastianus" opgericht in het dorp Gendt. Uit de oudste archieven is gebleken dat het Gendste Schuttergsilde bestond uit een kapitein, adjudanten en kruisboogschutters en tamboers.
In de eeuwen daarna voegden vendeliers, vaandeldragers en muzikanten zich hier aan toe.

Al deze disciplines hebben hun eigen taken in de vereniging en zorgen vandaag de dag nog steeds voor een prachtig geheel.St. Sebastianus Gendt
St. Sebastianus Gendt
St. Sebastianus Gendt
  • St. Sebastianus Gendt
  • St. Sebastianus Gendt
  • St. Sebastianus Gendt

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.