Verenigingsgegevens

Stichting kinderen van de voedselbank

Waalbandijk 115
6669MG Dodewaard

0488412714

Bezoek website

Stichting kinderen van de voedselbank

Stichting Kinderen van de Voedselbank is opgezet door een aantal vrijwilligers die zich inzetten tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland, voor kinderen waarvan de ouders gebruik moeten maken van de voedselbank.

Waarom wij dit doen is met reden, dat deze kinderen over het algemeen een hoop tekort komen in deze moeilijke periode van alles wat voor de meeste kinderen de gewoonste zaak van de wereld is.

Stichting kinderen van de voedselbank geeft als enige stichting in Nederland kledingpakketten uit voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen, en een aantal leuke nieuwe cadeautjes. De reden waarom de stichting alleen nieuwe artikelen uit geeft is als volgt.

Als je als kind jaren lang op hergebruikte kleding moet leven, is het kind vaak het mikpunt van pesterijen in de buurt en op school, en wordt sociaal gezien buiten gesloten. Hierdoor daalt de eigenwaarde van een kind enorm tegen over andere kinderen.

Door twee keer per jaar nieuwe kleding uit te geven, één maal voor de winterkleding, en een keer voor de zomerkleding, kan het kind ook eindelijk eens pronken met zijn nieuwe kleding. Dit is voor een kind zo'n enorme boost voor zijn eigenwaarde, daar heeft een kind zijn hele leven profijt van.

Uiteraard doet de stichting nog veel meer voor vele duizenden kinderen binnen Nederland, nieuwsgierig kijk dan eens www.kinderenvandevoedselbank.nl

Stichting kinderen van de voedselbank
  • Stichting kinderen van de voedselbank

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.