Cyber (on)veiligheid

Cyber (on)veiligheid

6 februari 2019

Cybersecurity heeft te maken met computerbeveiliging, noodherstel en het wegwijs maken van gebruikers. Door firewalls en wachtwoorden in te stellen, uw digitale gegevens privé te houden en alert te zijn op afwijkingen kun je zelf al veel leed voorkomen. Beveilig alle apparaten, zoals computers, servers, mobiele apparaten, elektronische systemen, netwerken en gegevens tegen schadelijke aanvallen.

Bereid je voor…
- Maak regelmatig back-ups van je computer, maar ook van foto’s en bestanden op je telefoon en tablet.
- Draai updates van al je software. Zo voorkom je dat virussen gebruik maken van kwetsbaarheden in
oude versies van programma’s.
- Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails.
- Bescherm je online privacy. Het is echt niet nodig dat iedereen alles van je weet. Gebruik de incognitomodus van je browser. Beheer en verwijder cookies.
- Ga veilig om met je wachtwoorden. Lange en ingewikkelde wachtwoorden zijn sterker dan korte eenvoudige wachtwoorden.
- Maak je smartphone Boefproof. Smartphones, tablets en laptops zijn een makkelijke prooi voor dieven.
- Kies bewust waar je een app toestemming toe geeft.
- Gebruik niet zomaar openbare wifi. Hoe handig ook, openbare wifi is niet veilig. Veiliger is om gebruik te maken van je databundel (3G of 4G verbinding).

Kijk voor meer informatie en tips www.alertonline.nl

Dit doet de overheid
De overheid wil dat mensen en organisaties met vertrouwen online kunnen zijn. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) Het NCSC adviseert hoe je je tegen digitale gevaren kunt beschermen. Op de website Veilig Internetten <link: https://veiliginternetten.nl/> vind je meer informatie over bijvoorbeeld basisveiligheid of online winkelen.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Diederik Zaaijer

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.