Een koffer vol kansen voor Burense kinderen
Een koffer vol kansen voor Burense kinderen

Een koffer vol kansen voor Burense kinderen

4 december 2018

Maandag 3 december hebben vertegenwoordigers van alle basisscholen en kinderopvang-organisaties en de gemeente Buren afgesproken ervoor te zorgen dat alle kinderen in onze gemeente veilig en gezond opgroeien. Scholen, kinderopvang en ouders kunnen daarbij hulp gebruiken van iedereen.

Concreet betekent dat, dat deze partners gezamenlijk activiteiten gaan ontwikkelen zodat alle kinderen in de gemeente zich veilig, gezond en kansrijk kunnen ontwikkelen. In het schooljaar 2019-2020 worden de eerste activiteiten aangeboden. Daarbij werken ze samen met aanbieders op het gebied van bewegen, sport, voeding, kunst, cultuur, techniek, muziek, natuur en welzijn. De bestuurders en directies van deze partners gaan hun medewerkers hierin ondersteunen. Ook zien zij gezamenlijk toe op de voortgang van de ontwikkeling en de kwaliteit van de activiteiten. Daartoe overleggen ze tenminste 4 keer per jaar met elkaar.

Onze toekomst
In de gemeente Buren willen we het beste voor onze kinderen. Dat geldt niet alleen voor ouders. Ook als gemeenschap koesteren we onze kinderen. We genieten van ze. Ze zorgen voor leven in de brouwerij, zetten ons aan het denken, brengen geluk. En soms baren ze ons zorgen. Omdat kinderen zich anders ontwikkelen dan we hopen en verwachten. Of omdat ouders te maken krijgen met onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte, werkloosheid, enzovoorts.

In 2017 hebben allerlei organisaties die iets met kinderen hebben met elkaar wensen, ideeën, mogelijkheden en kansen verkend. Ook hebben we samen de belangrijkste aandachtspunten en uitdagingen benoemd. We weten bijvoorbeeld dat we in de gemeente Buren niet goed scoren op het gebied van taalvaardigheid. Maar het gaat niet alleen om de grote uitdagingen. Er zijn al heel wat kleinere ideeën geopperd. Zoals speeltuinbesturen die bij elkaar gaan kijken om van elkaar te leren. Of muziekverenigingen en sportclubs die samen optreden bij evenementen.

Uitnodiging aan de gemeenschap
De vertegenwoordigers van de organisaties nodigen iedereen in de gemeente uit om hier hun steentje aan bij te dragen. Gemeente Buren zal ideeën van de gemeenschap ondersteunen. Kleine en grote. Zodat we samen elk kind een volle koffer met kansen bezorgen.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Diederik Zaaijer

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.