Eerste leefbaarheidsbudget gemeente West Betuwe voor verenigingen in Heukelum

Eerste leefbaarheidsbudget gemeente West Betuwe voor verenigingen in Heukelum

17 mei 2019

Verschillende verenigingen in Heukelum ontvingen donderdag 16 mei gezamenlijk de eerste bijdrage uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente West Betuwe. Wethouder Gebiedsgericht werken Rutger van Stappershoef overhandigde Marcel de Jong in speeltuin De Beerakker in Heukelum symbolisch een cheque van 1971 euro. Met de bijdrage uit het leefbaarheidsbudget hebben de verenigingen gezamenlijk een veegmachine en andere onderhoudsmaterialen zoals bezems gekocht. Wethouder Van Stappershoef nam bij de officiële overhandiging de veegmachine in gebruik.

Het idee om gezamenlijk onderhoudsmaterialen voor alle verenigingen aan te vragen, was afkomstig van de heer De Jong uit Heukelum. Wethouder van Stappershoef: “Dit is een mooi voorbeeld van waarom wij het leefbaarheidsbudget in het leven hebben geroepen. We willen hiermee inwoners, verenigingen en stichtingen stimuleren om activiteiten te ontplooien die de leefbaarheid en sociale cohesie van hun dorp vergroten.”

De gebiedsmakelaars van de gemeente beoordelen alle aanvragen voor het leefbaarheidsbudget. Gebiedsmakelaar Ria van Esterik kreeg de aanvraag binnen. Ria van Esterik: “Het mooie van dit idee is dat er draagvlak is bij veel mensen uit het dorp en dat alle verenigingen de machine en bezems kunnen gebruiken. Zo heeft het hele dorp er wat aan! De speeltuinverenging zorgt voor de distributie, het onderhoud en de opslag van de veegmachine en materialen.”

Veel aanvragen
De gemeente heeft inmiddels al flink wat aanvragen binnen voor het leefbaarheidsbudget. Wethouder Van Stappershoef is er blij mee. “Er leven bij veel inwoners en verenigingen ideeën voor hun dorp. Ik vind het goed om te zien dat inwoners en verenigingen samen de schouders onder de leefbaarheid van hun dorp zetten.”
Meer informatie over het leefbaarheidsbudget staat op: westbetuwe.nl/leefbaarheidsbudget.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws Ga naar de website

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Diederik Zaaijer

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.