Hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan sporten in West Betuwe?

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan sporten in West Betuwe?

28 september 2020

Donderdag 17 september ging wethouder Ton van Maanen met inwoners in gesprek tijdens een gezamenlijke lunch in het dorpshuis in Asperen. Het onderwerp van het gesprek was: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in West Betuwe kan sporten?

Samen met buurtsportcoach Stijn Brokx en sociaal werker Pieter van der Keur van Welzijn West Betuwe ging wethouder Van Maanen het gesprek aan met een groepje inwoners uit verschillende dorpen uit de gemeente. De deelnemers spraken vrij met elkaar en kwamen met mooie voorbeelden. Zo vertelt een begeleider van een G-team: “Met een G-team moet je soms ver reizen. Dat is niet voor iedereen makkelijk. Sport is alleen leuk wanneer het gelijkwaardig is. Dan maakt de reisafstand niet meer uit.” Een andere inwoner vertelt: “Ik wil graag sporten, maar in de omgeving is geen geschikte begeleiding voor mij. Gelukkig heeft Welzijn West Betuwe een maatje voor mij gevonden.”

Denken in mogelijkheden en maatwerk
Tijdens het gesprek ontstond een lijst met dingen die goed én minder goed gaan. Wethouder Van Maanen geeft aan: “Er gaat heel veel goed in onze gemeente. Maar niet alles is mogelijk. We moeten vooral denken in mogelijkheden en maatwerk leveren.” De wethouder beloofde om op een later moment weer bij elkaar te komen. Om concreet uit te werken hoe de gemeente en Welzijn West Betuwe sporten voor iedereen mogelijk kan maken.

Nationale Sportweek
Vrijdag 18 september start de Nationale Sportweek. Een week waarin inwoners geïnspireerd worden om te sporten. Helaas is sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend. De gemeente West Betuwe en Welzijn West Betuwe willen dat sport voor alle inwoners toegankelijk wordt. Ongeacht, leeftijd, inkomen of (lichamelijke of geestelijke) beperking.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.