N327 afvalvrij door zwerfafvalbrigade

N327 afvalvrij door zwerfafvalbrigade

13 mei 2019

Op 11 mei maakte de zwerfafvalbrigade uit Geldermalsen de bermen van de provinciale weg N327 schoon. Deze brigade nam onlangs het initiatief voor deze opruimactie. Het is uniek aangezien zij in dit gebied normaal niet mogen komen. Het is namelijk eigendom van Provincie Gelderland. In overleg met de gemeente West Betuwe heeft de provincie een uitzondering gemaakt. Het was een succes: ruim 100 kilo afval verdween in de container.

Afgelopen zaterdagochtend gingen zij op pad langs de provinciale weg. Zij kregen daarbij hulp van de zwerfafvalbrigade uit Meteren en inwoners die eenmalig aansloten. Ze liepen van de kruising bij de brandweerkazerne tot aan de rotonde van Randweg en vandaar gingen zij richting de A15. In totaal hielpen 28 vrijwilligers mee aan de bijzondere actie. Samen verzamelden zij ruim 100 kilo afval. Afval wat anders jaren in de natuur rond zou zwerven. Voor de veiligheid zorgde de Leeuwenstein Groep uit Geldermalsen voor verkeersmaatregelen. Dit deden zijn geheel kosteloos.

Zwerfafvalbrigades
In de gemeente West Betuwe zijn in totaal 15 zwerfafvalbrigades actief. Zij gaan geregeld op pad om afval op te ruimen. De brigades bestaan uit vrijwilligers die zich samen inzetten voor een schone leefomgeving. In Geldermalsen doen zij dit al sinds november 2017. En met resultaat: het afgelopen jaar zijn er al 448 zakken afval verzameld.

Help mee
In een groot deel van de West Betuwse kernen is een brigade. Zij zoeken altijd vrijwilligers die een steentje willen bijdragen aan een schone omgeving. Voor meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met Gerda van Haarlem van de gemeente West Betuwe via 0345 – 72 88 00.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.