Wie helpt de Culemborgse jeugd aan een onvergetelijke zomer?
Wie helpt de Culemborgse jeugd aan een onvergetelijke zomer?

Wie helpt de Culemborgse jeugd aan een onvergetelijke zomer?

6 juli 2020

Over een paar weken begint de zomervakantie. Na een bijzonder schooljaar gaan basisschoolleerlingen en middelbare scholieren van de vakantie genieten. ‘Op’ vakantie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Of in deze tijd door corona mogelijk. De verwachting is dat meer gezinnen dan anders deze zomer thuis zijn. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het een saaie zomer wordt. Integendeel! Voor alle kinderen en jongeren in Culemborg willen we er een superleuke zomer van maken. Boordevol activiteiten. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we jouw hulp nodig! Wie doet er mee?
Gezocht!
• Een workshop breakdance, een Hip Hop Challenge, een voetbaltoernooi, een flashmob, sportclinics, een speurtocht, graffiti-les, pimp-je-eigen-shirt, een waterballet, een talentenjacht. Er zijn zoveel activiteiten te bedenken. Wat voor activiteit dat precies is, laten we graag aan jullie eigen creativiteit en mogelijkheden over. We staan zeker open voor iets wat echt even anders dan anders is!
• We zoeken naar activiteiten voor de periode van 17 juli tot 30 augustus. Het maakt niet uit of het eenmalig is of een paar keer of zelfs een reeks.
• Omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren mee kunnen doen, willen we het liefst activiteiten gratis aanbieden. Of tegen een heel kleine vergoeding. Want ook in Culemborg wonen er best wat gezinnen die niet zoveel te besteden hebben.
• Als je mee doet, verwachten we dat je de activiteit(en) zelf organiseert. Denk aan: een locatie, misschien vooraf inschrijven, deskundige begeleiding, opbouwen en opruimen, en het nemen van maatregelen in verband met corona of deelnemers daarop wijzen. We denken daarbij natuurlijk graag met je mee!
Kom maar op met die ideeën! Wil jij of jouw organisatie meedoen, neem dan contact met ons op. Bedenk in grote lijnen hoe de activiteit eruit ziet. En mail dit naar Sandra Rigter van ElkWelzijn: srigter@elkwelzijn.nl. Sandra verzamelt alle ideeën. Zij of iemand anders neemt dan even contact op. Want naast ElkWelzijn zijn ook de Brede School Culemborg en de gemeente Culemborg nauw betrokken om dit voor elkaar te krijgen. De tijd gaat snel. Daarom horen we graag het liefst voor dinsdag 7 juli over jouw idee. Het geeft niet als het nog niet helemaal uitgewerkt is. Dat komt later wel. En weet je nog niet of je de activiteit financieel rond krijgt? Ook dan horen we er graag van. We kunnen altijd kijken hoe we het wel mogelijk zouden kunnen maken.
Initiatievenloket gemeente Culemborg stelt budget beschikbaar Daarover gesproken... Wist je dat het Initiatievenloket van de gemeente Culemborg in totaal 5.000 euro beschikbaar stelt voor lokale initiatieven die deze zomer voor kinderen en jongeren onvergetelijk willen maken? Heeft u dus een idee, maar niet zelf de financiële middelen om dit te realiseren? Misschien kan het Initiatievenloket helpen. Voorwaarde is dat jouw initiatief onderdeel uitmaakt van het Culemborgse zomerprogramma. En dat de activiteit gericht is op meerdere kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Omdat we zoveel mogelijk activiteiten mogelijk willen maken, houden we in eerste instantie een bedrag aan van 500 euro per initiatief/activiteit. Heb je dus een idee voor een leuke activiteit deze zomer voor de Culemborgse jeugd en ben je op zoek naar budget? Mail naar initiatief@culemborg.nl. Medewerkers van het Initiatievenloket nemen dan contact met je op. En vergeet niet om je idee tegelijkertijd ook te mailen naar ElkWelzijn.

Interessant? Deel dit nieuwsbericht!

Terug naar nieuws

Houd ons op de hoogte van nieuws uit de Betuwe!
Wil jij ook op de hoogte blijven van wat er in de Betuwe gebeurt? Maak dan gebruik van Regiototaal, hét mediaplatform om op de hoogte te blijven van nieuws uit de Betuwe! Op de nieuwspagina van Regiototaal vind je het complete overzicht van het laatste lokale nieuws uit jouw buurt.

Ben je benieuwd naar wat bedrijven en verenigingen in jouw regio allemaal organiseren en wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de Betuwe? Of ben jij zelf een ondernemer of voorzitter van een vereniging en wil jij al jouw bedrijfs- of verenigingsnieuws plaatsen en beheren via je eigen account? Meld je dan hier aan via Regiototaal!

Een eigen account biedt jou de mogelijkheid om gratis nieuwsberichten plaatsen. Ons streven is om het voor iedereen makkelijker te maken om nieuws en ontwikkelingen te delen met de Betuwe.

 

Wat kun je allemaal gratis plaatsen op de nieuwspagina?
Al het nieuws dat jou bezighoudt en ook jouw bedrijf, winkel of vereniging verdient een plekje op de nieuwspagina van Regiototaal! Heeft jouw vereniging een bijzondere of unieke presentatie geleverd of is jouw sportclub kampioen geworden? Misschien ben je een leuk initiatief gestart? Deel het!


Eigenlijk alles wat jij belangrijk vindt kun je hier delen met de Betuwe. Wil je zelf regionieuws plaatsen en onder de aandacht brengen bij de inwoners van de Betuwe? Plaats het dan nu snel, gratis en eenvoudig op deze website via 'nieuws toevoegen'

- Nieuws uit de regio;
- Nieuws over jouw bedrijf, winkel of sportclub;
- Acties, vieringen, sponsorlopen, organisatie van toernooien etc.

Alleen voor nieuws uit de Betuwe
Voor al het nieuws dat op Regiototaal gedeeld wordt geldt dat het uit de Betuwe moet komen. Het lokale nieuws uit de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel is van harte welkom!
Een extra voordeel is dat al het nieuws uit de Betuwe dat je op de Regiototaal website plaatst ook op de Facebookpagina “I like de Betuwe” komt te staan.

 

Mis niets uit de Betuwe!

Meld je gratis aan voor onze acties en nieuws.

{$msgSubscribed|ucfirst}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.